Dit maakt de gietvloer tegenwoordig zo razend populair 

vloer laten leggen

De populariteit van de zogenaamde G-vloeren gietvloer is door de jaren heen aanzienlijk toegenomen. Wanneer je vandaag de dag een aantal woningen bezoekt is de kans dan ook zeer groot dat je in op z’n minst één van deze huizen een dergelijke vloer aantreft. Dat gietvloeren tegenwoordig zo populair zijn is het gevolg van verschillende factoren. In eerste instantie heeft ze naadloze eigenschappen wat als gevolg heeft dat ze eenvoudig schoon te maken is. Dat is evenwel niet alles. Bovendien kan je namelijk ook vaststellen dat ze in heel wat verschillende kleuren valt te realiseren. Ben jij ook benieuwd naar alle belangrijke voordelen van de gietvloer? Dan dien je zeker verder te blijven lezen.

Het naadloze karakter biedt ontzettend veel voordelen

In eerste instantie zal je tot de vaststelling komen dat een gietvloer in vergelijking met een tegelvloer niet over voegen beschikt. Het naadloze karakter waar daardoor sprake van is zorgt ervoor dat er in één klap verschillende voordelen kunnen worden gerealiseerd. In eerste instantie heeft het vuil bijvoorbeeld niet de mogelijkheid om zich te manifesteren wanneer ze in voegen terecht zou komen. Bovendien merk je het naadloze aspect van deze vloer ook ontzettend goed tijdens het schoonmaken. 

Wanneer een tegelvloer moet worden schoongemaakt dien je er rekening mee te houden dat je zomaar het vuil in de voegen kan moppen. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Het vuil zal hier namelijk in blijven hangen en zal zich manifesteren met alle gevolgen van dien. Wanneer je wil kunnen genieten van een echt onderhoudsvriendelijke woning is het dan ook zeker veel interessanter om te kiezen voor een naadloze vloer zoals een gietvloer.

Ook een mogelijke combinatie met vloerverwarming

Net zoals de gietvloer geldt ook voor vloerverwarming dat ze tegenwoordig populairder is dan ooit in het verleden het geval was. Vandaag de dag is het dan ook zo dat veel mensen er bij het uitkiezen van hun type vloer rekening mee houden dat ze gebruik moeten kunnen maken van vloerverwarming. Als je kiest voor een gietvloer is dat zeker mogelijk. Het ontbreken van voegen zorgt er op zich al voor dat ze aangenaam is om overheen te wandelen, maar wanneer vloerverwarming er dan ook nog eens voor zorgt dat de vloer aangenaam warm aanvoelt is het natuurlijk helemaal geweldig. Ook dit is dus absoluut een niet onbelangrijk voordeel.

G-vloeren.nl | Dé gietvloer expert voor particulier en bedrijf

Te realiseren in eigenlijk eender welke woning

Er werd in het verleden wel eens gezegd dat een gietvloer eigenlijk alleen maar tot haar recht komt in een moderne woning. Dat is helemaal niet juist. Het is dan ook een compleet foute veronderstelling dat een dergelijke vloer alleen maar kan worden gerealiseerd in het standaard grijs. Ook heel wat andere kleuren behoren immers tot de mogelijkheden. Beschik je dus met andere woorden niet over een strak en modern interieur, maar bijvoorbeeld over een industrieel of een klassiek exemplaar? Ook in deze gevallen kan de keuze voor een gietvloer interessant zijn. In principe zou je dus kunnen stellen dat dit type vloer in nagenoeg eender welke woning kan worden gerealiseerd. Dat is natuurlijk alleen maar interessant om te weten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *