Deuren in huis schilderen

Deuren

De deuren in huis schilderen is een behoorlijke klus. Je kan het schilderen van de deuren prima zelf doen. Er zijn een paar belangrijke aandachtspunten waar je even op moet letten dit in combinatie met een goede voorbereiding zorgt voor een mooi strak gelakte deur.

Verwijder de klinken en de schilden

Begin met het verwijderen van het hang en sluitwerk. Daarmee bedoelen we de klink en het schild. De scharnieren mogen eventueel blijven zitten. Dit is om te voorkomen dat er verf op de klink of schild komt. Dat is niet mooi maar het kan er ook voor zorgen dat het ook niet meer zo goed functioneert. Om dit te voorkomen kan je deze beter vooraf eraf halen.

Zorg voor de juiste verf

De keuze van verf is zeer belangrijk voor een mooi eindresultaat. Voor binnendeuren is verf op waterbasis een goede keuze. Dit zorgt voor een mooi eindresultaat en het scheelt enorm in de verflucht. Dit in tegenstelling met verf op terpentine basis waar je nog heel lang de verflucht blijft ruiken.

Verf in een emmer.

Verf de deur met een roller

Na het schuren en de deuren stofvrij en schoon maken en eventueel een of twee keer in de grondverf zetten kan je beginnen met de deur echt af te lakken. Zorg dat je deze voorbereidende werkzaamheden niet te snel wil doen doe het met aandacht en neem de tijd. Dit is echt de belangrijkste stap de basis voor een uiteindelijk mooi strak gelakte deur. Ga je de deuren in huis schilderen? Gebruik geen kwast maar een roller.

Met een kwast heb je veel meer kans op druipers met een roller heb je dit niet of in ieder geval een stuk minder. Houd met de roller tijdens het schilderen wel een bepaalde volgorde of richting aan. Niet zomaar in een keer over de hele deur lukraak gaan rollen. Met deze tips krijg je mooie geschilderde binnendeuren.

Benieuwd hoe je een muur behangt? Lees dan deze blog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *